Wout de Vries, orthopedagoog (gedragswetenschapper)

Als kleine jongen wilde hij bij de recherche. Hij was nieuwsgierig naar het waarom mensen ‘domme’ dingen deden. Het dragen van een uniform was echter niets voor hem. Hij werd onderwijzer. Eerst in het speciaal onderwijs (een school voor zeer moeilijk lerende kinderen), later op het MBO, om uiteindelijk orthopedagoog te worden .

Wout de Vries. Aangenaam kennis te maken. Geboren in het Overijsselse Steenwijk. Al 45 getrouwd met zijn Emmy. Toen hij aan het begin van zijn carrière moest kiezen tussen een vaste baan in het gewone basisonderwijs en een tijdelijke functie in het speciaal onderwijs, koos hij, op advies van zijn docent, het laatste. Die sprak namelijk de wijze woorden: ‘Volg je hart, dat klopt’. En dat advies neemt Wout, nu ruim 40 jaar later, nog altijd ter harte.

Leest hij een boek, dan gaat hij helemaal op in het verhaal. Het liefst leest hij thrillers en detectives (logisch), maar ook oorlogsverhalen raken hem. Net als de films, ‘De Langste Dag’ en ‘Das Leben des Anderen’. Films over vrijheid en dictatoriale regimes. Ze spelen zich af in het verleden, maar zijn helaas nog altijd actueel.

Honingraatzorg vindt hij een schitterend initiatief dat hij met veel enthousiasme omarmt. Vooral de plek kan hij erg waarderen. “Midden in het dorp waardoor het niet alleen waardevol is voor de bewoners zelf, maar ook voor Warmenhuizen en haar dorpsbewoners.”

Was getekend Wout de Vries.
Zijn lievelingsplek (naast Honingraatzorg)? Oost, west, thuis best. Al vindt hij het heerlijk om andere plekken te bezoeken zoals, de Nederlandse kust, de Waddeneilanden of Scandinavië, Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Om er slechts een paar te noemen. Maar na iedere trip volgt de thuisreis…

Scroll naar boven