Het verhaal

Het verhaal van Honingraatzorg begint met het verhaal van Eric van Dijke. Bedenker, oprichter en drijvende kracht.

Als klein jongentje had hij geen idee wat hij wilde worden. School was niet echt zijn ding, omgaan met mensen daarentegen des te meer. Via zijn Sociaal Pedagogische opleiding kwam hij voor de klas te staan. Het bleek geen match. Werken in de verslavingszorg wel. Toch lonkte het bedrijfsleven. Hij leerde er veel, ook waar zijn passie wel ligt. In de zorg.

“Mijn hart ligt niet bij targets en omzet halen. Mijn hart ligt bij mensen. Ik wil ze blij maken. Ik wil ze helpen aan een zinvolle besteding van hun dag. Zelf sta ik elke dag blij op, simpelweg omdat ik doe wat ik leuk vind. Dat gun ik anderen ook. De bewoners, maar ook het team van zorgverleners en alle vrijwilligers.” – aldus een altijd enthousiaste Eric van Dijke.

In de bestaande zorg vond hij niet waar hij, en volgens hem vele mensen met hem, naar op zoek was. Hij denkt niet vanuit het systeem, maar vanuit de bedoeling. Hij denkt, maar doet vooral. En is razend enthousiast. Altijd.

Bij Honingraatzorg komt alles samen. Met Honingraatzorg heeft hij een langgekoesterde droom verwezenlijkt. Zijn droom. Die gaat over mensen. Over zorgen, gunnen en geloven. Maar het is vooral een droom over gevoel. Mensen het gevoel geven dat ze er toe doen. Zijn bewoners een gelukkig en zinvol leven geven. Dat is wat hij wil. Dat is Honingraatzorg.

De naam

Bijen, een nuchter en hard werkend volkje. Echte teamplayers. Dat zijn ze, met elk een eigen taak. Bijen laten zich niet sturen, ze helpen elkaar. Hebben ze de juiste bloem gevonden? Dan doen ze een dansje. Geloof het of niet, maar het is echt waar.

En denk je dat het bijenvolk zelf zo bijzonder is? Dan heb je hun woon- en werkplek nog niet van dichtbij bekeken. Met wiskundige precisie maken ze hun raat van allemaal zeshoeken. Op deze wijze laten ze geen ruimte onbenut en creëren ze een stevige en stabiele basis. Maar het mooiste is misschien nog wel de flexibiliteit. De honingraat is van was, een flexibele grondstof die meebuigt indien nodig.

Harde werkers die voor elkaar zorgen. Die elkaar respecteren en mooie momenten vieren. Die wonen en werken op een plek die ze past als gegoten. Het is maatwerk. Het is een plek die oog heeft voor haar bewoners en voor de omgeving en die bijstuurt en flexibel is wanneer het nodig is. Of wanneer de toekomst daar om vraagt.

Honingraatzorg. Een naam, zorgvuldig gekozen.

Scroll naar boven