Helpende+, Begeleider en Pb-er (24 - 36 uur)

Jij hebt een passie voor het werken met mensen met een verstandelijke beperking en wil samen met het team vorm geven aan de persoonlijke ontwikkeling van onze bewoners, van jezelf en het team.

Wat ga je doen? 

Onze bewoners hebben vanaf juli 2022 gefaseerd hun intrek genomen aan de Dorpsstraat. We zijn met een nieuw team gestart, onder leiding van een orthopedagoog en een zorgcoördinator, en geven vorm aan de professionele zorg die we willen leveren. We werken altijd vanuit de bedoeling. De begeleidingsvorm richt zich op zo zelfstandig mogelijk wonen met begeleiding, altijd afgestemd op de vraag en de interesses van de individuele bewoners. Je kijkt naar de mogelijkheden van de bewoner en luistert goed naar hen: “Wat kan je, wat wil je, wat heb je nodig?”

Als helpende+ en begeleider kijk je naast het bieden van de dagelijkse zorg, ook naar de mogelijkheden en talenten van onze bewoners. Jij probeert, samen met het team, het beste in hen naar boven te halen. Als Pb-er ben jij verantwoordelijk voor het opstellen- en uitvoeren van het zorgplan. Je onderhoudt actief interne- en externe contacten rondom het netwerk van onze bewoners. Je beheert de cliëntendossiers waarbij je zorg draagt voor een goede administratie. Samen met collega-begeleiders werk je aan een zo optimaal mogelijk leefklimaat.

Wat neem je mee? 

 • Je hebt een opleiding op minimaal MBO-niveau 2+ en ervaring als begeleider;
 • Je hebt ervaring en affiniteit met de doelgroep;
 • Je wilt werken vanuit de bedoeling; 
 • Je hebt zicht op je eigen gedrag, zelfreflectie en kan hierover communiceren met collega’s;
 • Je bent in staat om de zorg rondom cliënten te regisseren samen met het team, en altijd in overleg met ouders en andere betrokkenen uit het netwerk van de cliënt;
 • Je bent flexibel en vindt slaapdiensten (niveau 3 en 4) geen probleem;
 • Je durft je mening te geven en vragen te stellen over het werk.

Wie zijn wij? 

Midden in het dorp en daarmee midden in de maatschappij staat een prachtige stolp. Het is niet zomaar een stolp, het is veel meer dan dat. Want niet alleen de pracht van de boerderij doet iets met je, de mensen die er leven en werken, die raken je pas echt.

Honingraatzorg gaat voor een betekenisvol en zo gewoon mogelijk leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen we op een professionele manier aan de hand van onze grondhouding ‘werken vanuit de bedoeling’: “Bewoners en medewerkers een gelukkig en zinvol leven bieden”. 

Honingraatzorg is gevestigd aan de Dorpsstraat 139 in Warmenhuizen. De oude stolpboerderij wordt op dit moment volledig verbouwd en deels in oude staat hersteld én gemoderniseerd, om een veilige woonplek te bieden aan 13 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. De bewoners hebben hun eigen appartement (acht op de begane vloer, vijf op de eerste verdieping) onder oude hergebruikte balken uit VOC-schepen van weleer. Zowel de begane grond als de eerste verdieping hebben een eigen woonkamer in het midden van de boerderij. We bieden de bewoners een zinvolle dag beleving in de moestuinen en kassen rondom de stolpboerderij. Ook schenken we koffie en thee in de aangebouwde serre voor buurtbewoners, dorpsgenoten en andere bezoekers. In een professionele keuken koken we voor ouderen uit het dorp. Inclusie is het toverwoord bij Honingraatzorg. 


Dit bieden wij

 • Een contract van 24 tot 36 uur per week voor bepaalde tijd; een contract voor onbepaalde tijd behoort bij goed functioneren tot de mogelijkheden;
 • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen, trainingen en e-learning om je (verder) te ontwikkelen;
 • Een team in ontwikkeling met ruimte voor initiatieven: jouw inbreng doet er toe!;
 • Salaris conform CAO Gehandicaptenzorg 
 • Reiskostenvergoeding van € 0,12 per km voor woon-werkverkeer.

Past dit helemaal bij jou?

Schrijf dan een korte motivatie en voeg je CV toe. Solliciteren kan door een mail te sturen naar info@honingraatzorg.nl. Je kunt je sollicitatie richten aan Eric van Dijke (directeur). Wil je meer informatie over de vacature dan kan je contact opnemen met Eric via het telefoonnummer: 06 24 24 39 88.

We ontvangen je motivatie en CV graag.

 

Vriendelijke groet,
Eric van Dijke
Directeur Honingraatzorg BV

Scroll naar boven