Eric van Dijke, bedenker, oprichter en drijvende kracht

Als klein jongentje had hij geen idee wat hij wilde worden. School was niet echt zijn ding, omgaan met mensen daarentegen des te meer. Via zijn Sociaal Pedagogische opleiding kwam hij voor de klas te staan. Het bleek geen match. Werken in de verslavingszorg wel. Toch lonkte het bedrijfsleven. Hij leerde er veel, ook waar zijn passie wel ligt. In de zorg.

Eric van Dijke. Aangenaam kennis te maken. Geboren en getogen in Santpoort, voelde Warmenhuizen als een warm bad. Zijn hart ligt niet bij targets en omzet halen. Zijn hart ligt bij mensen. “Ik wil ze blij maken. Ik wil ze helpen aan een zinvolle besteding van hun dag. Zelf sta ik elke dag blij op, simpelweg omdat ik doe wat ik leuk vind. Dat gun ik anderen ook. De bewoners, maar ook het team van zorgverleners en alle vrijwilligers.

In de bestaande zorg vond hij niet waar hij, en volgens hem vele mensen met hem, naar op zoek was. Hij denkt niet vanuit het systeem, maar vanuit de bedoeling. Hij denkt, maar doet vooral. En is razend enthousiast. Altijd.

Bij Honingraatzorg komt voor hem alles samen. Met Honingraatzorg heeft hij een langgekoesterde droom verwezenlijkt. Zijn droom. Die gaat over mensen. Over zorgen, gunnen en geloven. Maar het is vooral een droom over gevoel. Mensen het gevoel geven dat ze er toe doen. Zijn bewoners een gelukkig en zinvol leven geven. Dat is wat hij wil. Dat is Honingraatzorg.

Was getekend Eric van Dijke.
Zijn lievelingsplek? Honingraatzorg uiteraard! 

Scroll naar boven